Trin 5: Skriv metatekst

Metateksten er en del af opgaven

Kronikopgaverne har altid to dele. Del A er selve din kronik, mens del B er en metatekst, hvor du skal begrunde dine valg i forhold til formidlingen. Metateksten skal fylde 400-600 ord og bygges lettest op af fire afsnit: formidling, argumentation, retorik og sproglige virkemidler. Den skal skrives som sammenhængende tekst, ikke som punktopstilling.

Det er selve kronikken, der tæller mest i din opgave. Hvis du er under tidspres, er det bedre at arbejde grundigt med kronikken end med metateksten. Du skal dog sørge for at skrive mindst 400 ord i metateksten. For det er et krav til opgaven, at du har denne del med.

Afsnit 1: Vis dine formidlingsmæssige valg

Skriv et kort afsnit, hvor du forklarer dine grundlæggende formidlingsmæssige valg i forhold til modtager, medie, vinkling og opbygning.

Først skal du altså komme ind på din modtager, altså hvem du forestiller dig vil læse din kronik. Du kan afgrænse modtagergruppen ved at vælge et specifikt medie, som kunne være oplagt at bringe din kronik i. Det er ikke et krav, at du vælger et specifikt medie, men det kan gøre det lettere for dig at karakterisere din modtager. Vær opmærksom på, at det ikke er alle medier, som bringer kronikker.

Du bør også forholde dig til din vinkling af emnet. Forklar hvordan du har gjort emnet aktuelt og hvad du har fokuseret på af problemstillinger i forhold til emnet. Har du forsøgt at vinkle emnet på en måde, ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind