Trin 1: Læs opgaveformuleringen

Du bør altid læse opgaveformuleringen grundigt, før du går i gang med andre ting i din proces. Opgaveformuleringen vil nemlig helt præcist forklare dig, hvad kravene er til din kronik.

Herunder har du et eksempel på en autentisk opgaveformulering. Vi tager udgangspunkt i eksemplet, når vi forklarer, hvad du skal være opmærksom på i forhold til den opgaveformulering, du sidder med.

Kronik om tro og viden

Denne opgave er todelt:

A: Skriv en kronik om, hvad tro og viden betyder for dig og din generation. I kronikken skal du inddrage mindst to tekster fra opgavesættet.

B: Begrund din argumentation og dine øvrige formidlingsmæssige valg, herunder sproglige og retoriske virkemidler. Du skal dokumentere dette med eksempler fra din kronik.

Overskrift: Vælg selv en overskrift

A: I en kronik skal du undersøge en given problemstilling og argumentere for din holdning på en engageret, selvstændig og nuanceret måde. Din kronik skal have et klart hovedsynspunkt, som understøttes af eller vender sig imod pointer i de selvvalgte tekster. Din kronik skal formidles med en tydelig vinkel og på en retorisk og sprogligt bevidst måde.

B: I del B skal du med brug af danskfaglige begreber begrunde dine formidlingsmæs

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind