Formidling, sprog og layout

I dette afsnit ser vi på, hvordan du kan bruge dit sprog, så du skaber en levende og overbevisende kronik.

...

Afsender og modtager

I kronikken skriver du som dig selv. Det vil sige som en gymnasielev med en personlig stemme. Den personlige stemme er din egen måde at formulere dig og argumentere på. I metateksten skal du bruge din faglige stemme. Den trækker på din viden om danskfaget – fx viden om argumentation og retorik m.v.

Modtageren for din kronik kan defineres som en person, der har interesse for kultur og samfundsforhold. Modtageren kender ikke til opgavesættets tekster, så du skal sørge for at præsentere deres afsendere og synspunkter på en måde, så modtageren får det nødvendige grundlag for at forstå teksterne.

...

Sproget i kronikken

I kronikken har du taget stilling til emnet og valgt et hovedsynspunkt, som du skal forsøge at overbevise din læser om. Derfor er kronikken bygget op omkring din argumentation og dine synspunkter. Du skal bruge konkrete eksempler og inddrage synspunkter fra teksterne for at nuancere og st…

...

Layout

Når du sætter din kronik op, skal du gerne overholde disse retningslinjer:

  • Du skal selv vælge en titel på din kronik, titlen skal rumme dit hovedsynspunkt og være en overskrift i en stor skriftstørrelse.
  • Hvis du har valgt, at din kronik er til et specifikt medie, så kan du angive mediets navn lige under overskriften.
  • Det første afsnit af kronikken skal være din manchet, hvor du sammenfatter indholdet. Den skal være i større skrifttype end brødteksten i selve kronikken.
  • Du skal ikke sætte din kronik op i spalter.
  • Vælg enten venstrejustering af teksten eller lige marginer.
  • Sørg for at inddele i korte og sammen…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind