Sammenligning og vurdering

I opgaveformuleringen til opgaven om kampagnefilm og værdier står, at du skal vurdere ”hvorfor, der er brug for en ny historiefortælling i 2019”. Her giver vi dig hjælp til din sammenligning og vurdering. 

Fortællingerne i de to film

Der er 8 år mellem de to kampagnefilm. Den første udkom i 2011, mens den anden kom i 2019. Begge film er kampagnefilm, som skal ses som forsøg på at give modtagerne en positiv opfattelse af landbruget. Men det er tydeligt, at de to film ikke er ens. 

I den første film fra 2011 fortælles historien om dansk landbrug som en naturlig del af Danmark og danskernes liv. Fortællingen er, at landbruget er noget, vi skal være stolte af, fordi det producerer gode og bæredygtige produkter og har store visioner for fremtiden. Truslerne mod Danmark i form af globalisering, klima og international konkurrence er med i filmen, men nedtones gennem dens virkemidler. 

I den anden film fra 2019 fokuserer fortællingen på klimaudfordringer. Filmens virkemidler bruges til at skabe en foruroligende og ildevarslende stemning, hvor de kaotiske nyheder om alverdens klimakatastrofer står helt i cen...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind