Motiver og komposition

Her ser vi nærmere på motiverne og komposition i kampagnefilmen Der er et yndigt land. I kampagnefilmen kobles fire forskellige motiver for at skabe en samlet fortælling. Den er kronologisk ordnet, så den går fra daggry til middagstid.

Det danske landbrug

Det første gennemgående motiv består af klip, der viser forskellige dele af dansk landbrug og fødevareproduktion. Vi ser blandt andet høstmaskiner en tidlig morgen, malkning af køer, en landmand i sin mark, løbende smågrise, køer i stalden, et højteknologisk slagteri, en solbeskinnet mark, mælkeproduktion på et mejeri og en lille frilandsgris.   

Fra begyndelsen af filmen ses det ene af de fire motiver: dansk landbrug (0:00-0:02)

I næsten alle billeder af landbrug og fødevareproduktion vises enten mennesker eller dyr. Billederne er ordnet tidsmæssigt. De første er optaget lige før solopgang, mens de efterfølgende viser situationer, efterhånden som solen står op, og lyset bryder frem. Denne rækkefølge gør, at vi som seere opfatter billederne som en fremstilling af en almindelig dag i landbruget. 

Billederne rummer næsten altid dyr eller mennesker, så de har fokus på dyreliv og arbejdet med landbrug og fødevareproduktion. Særligt naturbillederne og dyrebillederne gør, at vi opfatter motivet som idyllisk, fx billedet, hvor en landmand samler en griseunge op (0:20). 

Billederne af fødevareproduktionen har et lidt andet fokus, idet de har teknologi i fokus. Fx vises et billede af mejerister, der udfører videnskabelige tests, ligesom vi ser en højteknologisk skæremaskine, som opmåler en griseside med laser. 

En landmand samler en nuttet griseunge op (0:20).

Danskernes hverdagsliv

Et andet gennemgående motiv i filmen er billeder af danskernes hverdagsliv. Her er et ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind