Forstå opgaveformuleringen og find dit fokus

Her hjælper vi dog med at forstå, hvilke krav opgaveformuleringen stiller til artiklen om kampagnefilm og værdier. Derefter hjælper vi dig til at finde et klart fokus for din opgaven, så du får en god start på dit arbejde. 

Nærlæs opgaveformuleringen

Inden du begynder på din analyserende artikel om kampagnefilm og værdier, er det vigtigt, at du får styr på, hvad opgaveformuleringen kræver. Den ser sådan ud:

Skriv en analyserende artikel, hvor du undersøger, hvordan værdier bliver udtrykt i kampagnefilm. I din artikel skal du lave en sammenlignende analyse af to kampagnefilm fra Landbrug og Fødevarer: Der er et yndigt land (tekst 1a) og Klima-neutral 2050 (tekst 1b).

I din undersøgelse skal du anvende relevante tekstnedslag og særligt fokusere på:

– at analysere og fortolke de virkemidler, de to kampagnefilm gør brug af for at udtrykke afsenderens værdier.
– at sammenligne vinklingen, budskabet og fortællingen i de to kampagnefilm. Vurder, hvorfor der er brug for en ny historiefortælling i 2019.
– at formidle din forståelse af filmene og emnet klart for din læser med en fokuseret indledning og en nuanceret afslutning.

Sådan læser du opgaveformuleringens krav

I det første afsnit af opgaveformuleringen, som også kaldes for opgaveinstruksen, får du to vigtige oplysninger. For det første, skal du undersøge, hvordan “værdier bliver udtrykt i kampagnefilm”. For det andet skal du lave en “sammenlignende analyse af to kampagnefilm”. Så dit emne er værdier i kampagnefilm, og du skal undersøge emnet ved at analysere kampagnefilmene. 

Du kan lave en sammenlignede analyse på to måder. Du kan analysere hver film...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind