Hvad er det at være dansk?

Her kan du få hjælp til at arbejde med artiklen “Hvad er det at være dansk?”. Vi ser på synspunkterne om danskheden i artiklen. Bagefter giver vi dig hjælp til at analysere, hvordan skribenten, Søren Krarup, argumenterer for sine synspunkter. Du kan også få inspiration til at diskutere artiklens synspunkter og inddrage artiklen “Kom ind i kampen for danskheden!”  

Analysehjælpen er særlig rettet mod opgave 3 fra dansk skriftlig eksamen på HF, fredag den 27. maj 2016. Analysehjælpen vil du også kunne bruge, hvis du læser på en af de andre ungdomsuddannelser. 

Argumenterende artikel om holdninger til danskhed i romantikken og i nutiden

Skriv en argumenterende artikel om holdninger til danskhed i romantikken og i nutiden. Som en central del af din artikel skal du gøre rede for synspunkter og argumentationsmåde i artiklen af Søren Krarup (tekst 7). Diskuter synspunkterne, idet du inddrager "Kom ind i kampen for danskheden!" (tekst 4). Desuden kan du inddrage andet materiale fra hæfte 1.

Fakta om teksten

Afsender: Søren Krarup, præst og medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti 2001-2011
Udgivelse og dato: Teksten er et uddrag af en artikel fra www.nomos-dk.dk, 2001
Genre: Debatartikel

Kort sammendrag af tekstens indhold

Søren Krarup skriver om, hvordan man skal forstå danskheden. Krarup opfatter det danske som noget, man bliver født som. Altså koblet til historien, geografien og familien. I indlægget kommer han ind på, hvordan trusler mod fædrelandet kan vække kærligheden til det. Her nævner han sammenholdet under besættelsestiden 1940-1945. I indlægget opstiller han også en form for fjendebillede. Han mener, at de politikere, der går ind for menneskerettighederne og EU, ønsker at ødelægge Danmark. Han kritiserer dem for at have en verdensfjern og idealistisk forståelse af det danske. Til sidst kobler han danskheden til kristendommen.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Hvad er det at være dansk?

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.