Vurdering af argumentationen

Her kan du få inspiration til at vurdere argumentationen i “Hvad er det at være dansk?” Vi undersøger, om argumentationen er effektiv og pålidelig. …

...

Stærk og medrivende fortælling bærer argumentationen

Overordnet set er argumentationsmåden i “Hvad er det at være dansk?” stærk og medrivende. Styrken kommer af Krarups evne til at skabe en fortælling. Fortællingen handler om, at det danske er truet.

Man er nødt til at kende lidt til baggrunden for teksten for at vide, at truslen hænger sammen med en frygt for, at indvandring kan ødelægge den danske kultur. Man kan dog læse det mellem linjerne i Krarups tekst.

Med til at gøre truslen endnu mere alvorlig er Krarups politiske modstandere, som han skiftevis kalder for de politisk korrekte og menne…

...

Kritikpunkter

Selvom argumentationen i Krarups artikel overordnet set er stærk og formår at påvirke læseren, er der også nogle punkter, hvor den kan kritiseres. Dem ser vi på her.

Læseren skal acceptere fortællingen og dens sammenligninger

Som nævnt ovenfor, så afhænger Søren Krarups argumentation af hans fortælling. Hvis læseren accepterer fortællingen som sand, så vil læseren også være enig med Krarup i, at der skal ske markante forandringer i flygtninge- og indvandrerpolitikken.

Men argumentationen falder sammen, hvis læseren ikke tror på fortællingen. Hvis man ikke oplever, at den danske kult…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind