Skriv opgave om våben i USA

Introduktion

I denne sektion kan du få konkrete idéer til, hvordan du kan skrive en større skriftlig opgave (fx SRP, SSO og SRO), som omhandler våbenlovgivning i USA, masseskyderier, skoleskyderier eller relaterede emner. Vi har skrevet denne sektion på dansk, fordi du normalt skal skrive de større skriftlige opgaver på dansk (også selvom de inddrager faget Engelsk).

Idéer til fag

Da USA har en helt særlig våbenkultur og våbenlovgivning, er det et oplagt emne at tage op i netop Engelsk, hvor kernestoffet typisk involverer arbejde med aktuelle problemstillinger i det amerikanske samfund. Samfundsfag kan også være relevant at inddrage, da området er genstand for stor politisk debat - og samtidig ofte involverer analyse og forståelse af statistisk materiale. 

Historie er lidt mindre oplagt end de førstnævnte, men kan dog give mening hvis du anlægger en historisk vinkel på USA's våbenlovgivning. Psykologi kan inddrages, hvis du vil fokusere på de psykologiske mekanismer, som i yderste konsekvens kan føre til tragiske skoleskyderier. Mediefag kan være relevant, hvis du ser på nogle af de ikoniske film om våben og masseskyderier eller blot på mediernes typiske dækning af problemet.

Engelsk

Masseskyderier og skoleskyderier er en af de mest aktuelle problemstillinger i det amerikanske samfund, som igen og igen giver anledning til politisk debat. Der er desuden skrevet talrige taler og artikler om emnet, så der er altså rigtig mange muligheder for at arbejde med dette emne indenfor engelsk.

Du har samtidig god mulighed for at anvende engelskfagets metoder. Det er fx helt oplagt at lave retorisk analyse af politis...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind