Gun control

I denne topic guide kan du få hjælp til at arbejde med våbenlovgivningen i USA, samt masseskyderier og skoleskyderier. Disse emner er meget populære at inddrage i større skriftlige opgaver (fx SRP, SSO og SRO), men du kan også møde dem i den almindelige undervisning. Vores guide giver dig et grundigt overblik over emnerne, samt inspiration til konkrete kildetekster, som du kan inddrage i dit arbejde.

Fordi denne guide er særligt designet til brug inden for engelskfaget, har vi skrevet det meste af guiden på engelsk. Den afsluttende sektion om større skriftlige opgaver og tværfagligt samarbejde til sidst er dog skrevet på dansk.

Overblik

I USA har civile borgere rettighed til at bære våben i langt større omfang end i de fleste andre lande i den vestlige verden. Disse rettigheder stammer helt tilbage fra landets grundlæggelse, hvor en tidlig tilføjelse til forfatningen garanterede de enkelte borgeres rettigheder på dette område.

I det 20. og 21. århundrede har disse rettigheder dog ofte været genstand for debat. Det gælder især inden for de sidste årtier, hvor der er sket en stor stigning i antallet af masseskyderier og skoleskyderier i det amerikanske samfund. Nogle grupper har i kølvandet på disse tragedier efterspurgt strengere våbenlovgivning, men andre interesseorganisationer kæmper stærkt imod, og argumenterer fortsat for, at folket er bedst sikret, hvis alle har ret til at bære våben. 

I den politiske verden er det typiske Demokraterne, som kæmper for strengere våbenlovgivning, mens Republikanerne normalt er tilhængere af mindre streng lovgivning. Denne forskel gjorde fx, at den tidligere demokratiske præsident Barack Obama havde meget svært ved at implementere forslag til strengere våbenlovgivning, da både Senatet og Repræsentanternes Hus var styret af Republikanerne i en stor del af hans regeringsperiode. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Gun control

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.