Filmiske virkemidler i Dansk

Introduktion

I Dansk på STX og HF er kernestoffet delt ind i tre sektioner - litteratur, sprog og medier. Under medier bliver det angivet, at en af de kompetencer du skal opnå i faget er “medieanalyse og -fortolkning, herunder basale filmiske virkemidler”. Også på HTX og HHX bliver billed- og filmmateriale direkte nævnt som en del af kernestoffet i Dansk.  

Uanset hvad er det derfor vigtigt, at du har en grundlæggende forståelse for filmiske virkemidler, hvis du skal klare dig godt i danskfaget. Du kan desuden have brug for en udvidet forståelse af filmiske virkemidler, hvis du specifikt vælger at dykke ned i detaljeret filmanalyse i forbindelse med en større skriftlig opgave, som fx SRP.

Hvornår skal jeg arbejde med filmiske virkemidler i Dansk?

Hver gang du skal lave en filmanalyse i danskfaget, er det vigtigt, at en del af din analyse går specifikt ind og siger noget de filmiske virkemidler, som er blevet brugt. På den måde kan du nemlig både vise din evne til at analysere filmiske virkemidler og vise din forståelse af, at en filmanalyse involverer andet og mere end en traditionel tekstana...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind