Skriv følgebrevet

I mange opgaveformuleringer får du besked på at skrive et følgebrev til din fiktionstekst. Brevet er til dem, der skal udgive teksten. I brevet skal du forklare om din tekst, og du skal argumentere for, hvorfor den skal udgives.

Start med overskrift, dato og modtager

Dit brev skal have et hoved. Her skriver du overskriften, datoen og modtageren. Efter brevhovedet kommer selve brevet.

Indledningen skal præsentere din tekst og vække modtagerens interesse

I indledningen til brevet skal du kort præsentere din tekst og vække modtagerens interesse. Husk at nævne den anledning eller udgivelse, som teksten skal bringes i. 

Når du præsenterer teksten, skal du lægge vægt på, hvorfor den er interessant for mediet. Du skal ikke give et referat af teksten, men tage fat på dens grundlæggende konflikt eller stemning. Her er et eksempel:

Til jeres skrivekonkurrence om ondskab har jeg skrevet vedlagte den novelle: ”Tal for dig selv”.  Den foregår i et realistisk hverdagsmiljø, som de fleste læsere kan genkende. Fortælleren og hovedpersonen er drengen Kevin, som tit kommer på kontoret i skolen for at være voldelig over for de andre elever. Især hans genbo Lauge er ofte offeret. Senere finder vi ud, at Kevin selv er offer for en voldelig far, og at Lauge egentlig fryder sig over Kevins skæbne.

Først nævner brevet anledningen, som er skrivekonkurrencen. Dernæst lægges vægt på, at læserne af medie...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind