Eksempel

Her har du to eksempler på fiktionstekst. Det første eksempel er kortprosa. Det andet er en novelle. De er skrevet ud fra opgaveformuleringer fra afgangsprøven i skriftlig dansk. Eksemplerne viser dig, hvordan form og indhold kan være i de to genrer. De viser dig også, hvordan du kan layoute din opgave.

Her kan du læse et uddrag fra eksemplet på kortprosa:

Helt nede på gaden lå en hund og sov sammen med dens ejer. I sin drøm var hunden netop ved at sætte tænderne i et stort og saftigt kødben, da den pludselig blev vækket af et højt dyt. Den sprang op og kiggede sig hurtigt omkring. I et kryds et par gader væk fik den øje på en række biler, der holdt i lang kø efter hinanden. Lidt efter blev der dyttet igen. Hunden forsøgte at sove videre, men kunne ikke falde i søvn. Til dens ærgrelse var der ingen kødben i denne verden. 

Luften var kølig, og den skrabede sine frostbidte poter mod fortovet. Pludselig blev dens snude mødt med en varm og velkendt duft. Den kiggede op, og fik øje på en mand, der ganske rigtigt havde en stor hotdog mellem hænderne. Hunden gøede og logrede med halen. Hundens ejer fik også øje på manden, og hev straks en avis op fra tasken. Han viftede med den i luften, imens han råbte:

”20 år siden i dag! Læs historien her”. Han viftede ivrigt, men fyren med hotdoggen gik forbi dem uden at se ned. Hunden peb og stak halen mellem benene. Dens mave knurrede. Lidt efter kom en dame gående, og hun havde også havde en hotdog. Hunden savlede og logrede igen, imens ejeren viftede med den samme avis.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind