[7]

DU KOMMER I HELVEDE MIN BROR

I denne analysehjælp får du hjælp til at analysere digtet “DU KOMMER I HELVEDE MIN BROR” af Yahya Hassan. Først finder du vores noter til analysen og fortolkningen. Herefter får du et resumé af digtet samt en liste med ordforklaringer, inden vi gennemgår de vigtigste elementer i digtet, som det er godt at have med i analysen. Til sidst hjælper vi dig med at fortolke digtet.

Digtet stammer fra digtsamlingen YAHYA HASSAN, der udkom i 2013. Titlen er identisk med forfatterens navn. Det tyder på, at digtsamlingen handler om forfatterens eget liv. Det er samme indtryk, vi får af digtet "DU KOMMER I HELVEDE MIN BROR", hvor jeget direkte siger, at han hedder Yahya Hassan.

I vores analysehjælp til hele digtsamlingen finder du i øvrigt både baggrundsinformation og en perspektivering af digtene, der også er relevant for forståelsen af "DU KOMMER I HELVEDE MIN BROR".

Uddrag

Her kan du læse et kort uddrag af analysehjælpen:

Budskabet er, at forældrenes ulykke går i arv til børnene

Det åbenlyse budskab i “DU KOMMER I HELVEDE MIN BROR” er klart: Forældrenes kultur er forfærdelig og har gjort livet svært for jeget. Det har gjort ham hadefuld og desperat, fordi han har været uønsket af forældrene og samtidig er blevet påvirket stærkt af deres kultur, som han ikke bryder sig om.

Nedenunder jegets had og desperation gemmer der sig et andet budskab i digtet. Det skal vi i højere grad tolke os frem til. Det lader ikke til, at jeget har noget alternativ til den kultur, han gør op med i digtet. Det er tværtimod som om, han kun kan svare på den voldelige kultur med mere vold og med voldsomhed i sit sprog. Han gør altså op med en voldelig og ubehagelig kultur i digtet, men kan ikke rigtig formulere et alternativ til den.

Dermed viser digtet os, at forældrenes ulykke går i arv til børnene, uanset hvad de gør. Det er det grundlæggende budskab i "DU KOMMER I HELVEDE MIN BROR". Og det hænger også godt sammen med titlen, der netop virker som en fordømmelse af digtets jeg. Det kan godt være, han har friheden til at levere et vredt og uforsonligt opgør med sine forældre. Men han bliver stadig ramt af omgivelsernes fordømmelse. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

DU KOMMER I HELVEDE MIN BROR

[7]
Bedømmelser
 • 04-11-2023
  Givet af HF-elev på 2. år
 • 03-06-2023
  Givet af Folkeskoleelev i 9. klasse
 • 30-05-2023
  Givet af 1.g'er på STX
 • 23-05-2023
  Givet af Folkeskoleelev i 10. klasse