A-niveau

I dette kapitel kan du læse om sprogopgaverne i Engelsk på A-niveau. Vælg din uddannelse og eksamensform for at få den information, der er relevant for dig:

Uddrag

Nedenfor kan du læse et uddrag fra vores hjælp til den flerdelte grammatikopgave, som ofte optræder i de skriftlige eksamener på A-niveau:

Gode råd til opgaven

Det er svært at forberede sig specifikt på denne opgavetype, da det kan være vidt forskellige grammatiske emner, som opgaven har fokus på fra år til år. Der er dog nogle generelle råd, som altid er gode at følge.

Typisk vil de enkelte underopgaver bede dig om at forklare et bestemt grammatisk fænomen ved at inddrage de understregede eksempler i teksten. Det er meget vigtigt, at du faktisk husker at inddrage disse eksempler i din forklaring, da det fungerer som en test af, at du ikke blot har copy-pastet en forklaring af reglen, men at du rent faktisk kan forklare den ud fra en konkret sammenhæng.

Vær meget opmærksom på den præcise formulering af opgaven - i nogle tilfælde bliver du fx direkte bedt om at inddrage alle eksemplerne, så her er det selvfølgelig særlig vigtigt, at du får det hele med.

Husk også at bruge de korrekte grammatiske fagbegreber, når du skriver dine forklaringer, da det er en stor del af vurderingen af denne opgavetype. Det er fx vigtigt at kende navnene på de tider og ordklasser, som findes på engelsk, og du kan også få brug for at nævne grammatiske fænomener som genitiv, omvendt ordstilling og kongruens. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind