Flerdelt grammatikopgave

Introduktion til opgaven

Denne opgave er et fast element i de nye, digitale opgavesæt på STX A. Du kan dog også møde lignende opgaver i andre sammenhænge.

Opgaven tager udgangspunkt i et tekststykke, hvor en række ord, sætningsled eller andre grammatiske fænomener er markeret. Opgaven består normalt af 3-4 underopgaver, hvor du bliver bedt om at forholde dig til et antal forskellige grammatiske fænomener ud fra teksten. Normalt vil opgaverne handle om de markerede elementer, men du kan også være ude for, at den ene underopgave beder dig om selv at finde frem til noget i teksten (og dermed minder om ‘find og forklar’).

Gode råd til opgaven

Det er svært at forberede sig specifikt på denne opgavetype, da det kan være vidt forskellige grammatiske emner, som opgaven har fokus på fra år til år. Der er dog nogle generelle råd, som altid er gode at følge.

Typisk vil de enkelte underopgaver bede dig om at forklare et bestemt grammatisk fænomen ved at inddrage de understregede eksempler i teksten. Det er meget vigtigt, at du faktisk husker at inddrage disse eksempler i din forklaring, da det fu...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind