HHX A

Sprogopgaverne på HHX A følger et nogenlunde fast format, selvom opgaveformuleringerne i Opgave 1 og 2 godt kan variere lidt. 

Det er tilladt at bruge hjælpemidler, dog ikke internet eller hjælpeprogrammer som Grammarly og Google Translate.

Assignment 1 - Find og forklar

I denne opgave skal du finde eksempler på et bestemt grammatisk fænomen i et kort tekststykke, og derefter give en grammatisk forklaring ud fra eksemplerne. Det specifikke grammatiske emne for opgaven varierer fra gang til gang.

Du kan læse mere om 'find og forklar'-opgaven her. 

Assignment 2 - Flerdelt grammatikopgave

I denne opgave skal du forklare forskellige grammatiske fænomener ud fra en række understregede eksempler i en kort tekst. Ligesom ved 'find og forklar' kan de specifikke emner variere fra gang til gang. Den sidste del af opgaven vil dog altid være en syntaktisk analyse af en bestemt sætning fra teksten. 

Du kan læse mere om den flerdelte grammatikopgave her.

Assignment 3 - Skriv en e-mail

I Opgave 3 bliver du bedt om at skrive en e-mail på engelsk. Du får typisk en kort instruktion, som informerer dig om hvem du skriver til, hvad konteksten er og hvilke pointer, som skal inddrages i din mail. Du bliver også bedt om at bruge nogle bestemte grammatiske konstruktioner i din e-mail, fx et verballed i en bestemt tid eller bøjning.  

Du kan læse mere om email-opgaven her. 

Tidligere stillede opgaver

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind