Hjælp til at forstå bilag B1

Vi ved, at vi skal undersøge, hvad vi kan sige om rød bloks vælgergrupper og stemmeadfærd i Folketinget med henblik på om de fire partier har gode muligheder for et tæt samarbejde. For at vi kan udlede noget fra bilag B1, så er vi nødt til først at forstå bilaget. Det gør vi ved at kigge på hver figur og tabel i bilaget enkeltvis. Vi kigger efter tre ting:

  1. Hvad fortæller figuren eller tabellen om rød bloks vælgergrupper i forhold til rød bloks muligheder for at arbejde sammen?
  2. Hvad fortæller figuren eller tabellen om rød bloks stemmeadfærd i forhold til rød bloks muligheder for at arbejde sammen?
  3. Kan vi lave beregninger ud fra tabellen?

Nedenfor kan du læse, hvad vi lægger mærke til, når vi kigger på B1.

Figur 1

Figur 1 fortæller os noget om rød bloks vælgergrupper. I figuren kan vi se vælgernes fordelings- og værdipolitiske holdninger fordelt på en skala fra venstreorienteret (-100) til højreorienteret (+100). Det vil sige, at jo længere til venstre i figuren et parti er, desto mere fordelingspolitisk venstreorienteret er partiet og jo længere nede i figuren partiet er, desto mere værdipolitisk venstreorienteret er partiet.  

Vi kan bruge figuren til at sige noget om, hvor venstre- eller højreorienteret partiernes vælgergrupper er. Vi kan også bruge figuren til at v...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind