[0]

Chi i anden-test

Her er vores kompendium om χ²-test (chi i anden-test). Emnet er en del af Matematik A og B på HHX.

I kompendiet finder du en grundig gennemgang af teori med tilhørende eksempler samt et helt eksempel på et χ²-test.

Du kan fx bruge kompendiet til at få styr på de begreber, som du er usikker på, som repetition inden eksamen eller som inspiration, hvis du skal skrive emneopgave.

Kompendiets opbygning

Her er et uddrag af siden Forventede værdier:

Vi bestemmer de forventede værdier, fordi vi er interesseret i, om de forventede værdier stemmer nogenlunde overens med de observerede værdier.

De forventede værdier er baseret på en antagelse om, at nulhypotesen er sand, så hvis de forventede og observerede værdier stemmer nogenlunde overens, så er der ingen grund til at tro, at nulhypotesen ikke er sand. Hvis der derimod er stor forskel på de forventede og observerede værdier, så har vi grund til at tro, at vi tog fejl, da vi antog, at nulhypotesen er sand.

Vi ved, at når vi laver en stikprøve, så er fordelingen af svar ikke nødvendigvis præcis den samme som i hele populationen. Vi forkaster derfor ikke vores nulhypotese, bare fordi de observerede værdier ikke er identiske med de forventede værdier. Hvis de observerede værdier afviger lidt fra de forventede værdier, så vil vi ikke undre os, men hvis der derimod er stor forskel på de observerede og forventede værdier, så vil vi mistænke, at ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Chi i anden-test

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.