Trin 2: Arbejd med teksterne

Når du har fået overblik over opgaveformuleringen og kildematerialet, skal du forberede dig på selve skriveprocessen ved at gennemgå teksterne grundigt.

Find et thesis statement

Før du begynder at skrive, skal du have styr på dit thesis statement. Et thesis statement er en kort sætning, som udtrykker det synspunkt, du gerne vil argumentere for i dit essay. Hvis fx det overordnede emne for opgaven er climate change, så kunne et thesis statement være "fighting climate change is the government's job". 

Når du vælger dit thesis statement, skal du tænke over, hvilke kilder du har til rådighed i opgavesættet. Hvilke holdninger til emnet giver disse kilder udtryk for, og kan du lade dig inspirere, når du selv skal vælge dit thesis statement? Ofte er det lettest at vælge et thesis statement, som læner i samme retning som flertallet af kilderne. Det kan dog også være interessant at vælge et thesis statement, som peger i en anden retning, hvis du vil have lidt mere udfordring. I så fald kommer du til at bruge kilderne på en lidt anden måde, hvor du mest inddrager deres påstande for at argumentere imod dem.

Vær opmærksom på skrivehandlingerne

Når du har valgt dit thesis statement, skal du orientere dig i de skrivehandlinger, du skal udføre. Ofte starter et argumentative essay med en form for redegørelse eller analyse og bevæger sig derefter over i en form for diskussion. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige typer skrivehandlinger, som du...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind