Trin 2: Forbered dig på at skrive

Når du har sat dig grundigt ind i kildematerialet, skal du forberede selve skriveprocessen. 

Vær opmærksom på skrivehandlingerne

Når du gør dig klar til at skrive, skal du først og fremmest være opmærksom på, hvilke skrivehandlinger du skal udføre. Ofte starter et argumentative essay med en form for redegørelse eller analyse og bevæger sig derefter over i en form for diskussion. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige typer skrivehandlinger, som du kan møde i argumentative essay-opgaven.

Du kan også finde yderligere hjælp i vores kompendium om Skrivehandlinger i Engelsk.

Account

Når du bliver bedt om at redegøre for et emne, skal du give en kort opsummering af de centrale aspekter ved emnet, normalt med udgangspunkt i dit kildemateriale. En account er dog ikke det samme som et summary, fordi du ikke skal opsummere indholdet i en specifik tekst, men har fokus på at præsentere et emne og har brug for at underbygge det ved at bruge udvalgte informationer fra flere forskellige kilder.

Det er desuden fuldt tilladt (og en god idé) at underbygge en account med citater fra kildematerialet, mens citater derimod er forbudte i summary-genren.

Outline

Outline minder lidt om redegørelse, men lægger typisk op til en mere kortfattet gennemgang af en række forskellige punkter, frem for en detaljeret gennemgang af et specifikt emne. Man kunne fx forestille sig, at man blev bedt om at give en outline af de vigtigste argumenter i Brexit-debatten i Storbritannien. 

Outline-instruktionen optræder forholdsvis sjældent sammenlignet med de andre tre, men den dukker engang imellem op på HHX A.

Analysis

Du kan blive bedt om at foretage en analyse som del af dit argumentative ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind