Trin 4: Indledning, konklusion og overskrift

Når du har skrevet et godt udkast til hoveddelen af dit argumentative essay, er det tid til at arbejde på indledningen og konklusionen. Det er vigtigt at bruge tid på disse dele af opgaven. Din lærer eller censor vil altid tjekke, om dit essay har en indledning og en konklusion, når det bliver rettet igennem. Det trækker meget ned i karakter, hvis de mangler!

Indledning og konklusion skal dog normalt ikke fylde voldsomt meget i opgaven, fordi hoveddelen bør have langt mere plads. De bør normalt kun fylde 80-160 ord hver. Husk også, at opgaveformuleringen typisk beder dig om selv at finde på en overskrift.

Hvad skal jeg skrive først?

Det kan virke mest naturligt at begynde med indledningen, da du så kan få klarhed over din opgaves fokus. Dermed får du også et godt billede af, hvilke dele af opgaven din konklusion bør samle op på til sidst.

Der kan dog også være nogle fordele ved at starte med at skrive konklusionen. Eftersom du lige har været i gang med at skrive hoveddelen, kan det nemlig føles mere naturligt at bevæge sig fremad til konklusionen - og når dén er på plads, så ved du lige præcis, hvor din indledning skal pege hen.

Begge strategier kan altså give mening, så det...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind