Spor efter fugle

Du kan bruge uddraget af digtet ”Spor efter fugle” af Julie Sten-Knudsen som et eksempel på, hvordan naturen kan indgå i digte. Uddraget er fra digtbogen Spor efter fugle fra 2017. Først hjælper vi dig med at forstå digtet. Bagefter giver vi idéer til, hvordan du kan bruge digtet til at reflektere over, hvorfor digte bruger naturen som motiv.

NB: Dette er hjælp til en reflekterende artikel i Dansk og derfor ikke hjælp til en fuld analyse af digtet.

Forstå teksten

I uddraget fra ”Spor efter fugle” går det lyriske jeg en tur på stranden. Digtet virker som en nøgtern beskrivelse af, hvordan stranden ser ud. Jeget finder en form for trøst i tanken om, at der findes mange strande som denne. 

Til sidst i digtet dukker der spor efter menneskets kultur op i beskrivelsen af stranden. Der er cigaretskodder og plastikflasker. Digtet slutter, da jeget siger hej til en gås og venter på, at den skal svare. 

Refleksioner over naturen som motiv i digte

Her giver vi dig nogle gode råd til, hvordan du kan bruge ”Spor efter fugle” som afsæt til at reflektere over, hvorfor naturen ofte indgår som motiv i digte. Du kan fx bruge digtet til at sige noget om forholdet mellem naturen og menneskets kultur. 

Digtet beskriver naturen i sig selv

”Spor efter fugle” adskiller sig fra de to øvrige digte ved, at digtet ikke bruger naturen metaforisk eller symbolsk. Naturbeskrivelserne er helt konkrete beskrivelser af den ydre natur. Det kan vi fx se her:

en stribe lysegul himmel i horisonten 
nogle træer der ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind