Nu er det tid til naturdigte

Her får du hjælp til arbejdet med artiklen ”Nu er det tid til naturdigte”, som er skrevet af Erik Skyum-Nielsen og udgivet i Information. Artiklen er hovedteksten til den reflekterende artikel om naturdigte.

Vi giver dig først et resumé af teksten. Derefter får du nogle idéer til, hvordan du kan bruge tekstens pointer og synspunkter som afsæt for refleksioner i opgaven. Fokus er emnet om, hvorfor digte bruger naturen som motiv.

Resume

Erik Skyum-Nielsens artikel er en introduktion til en serie artikler om naturdigte i Information. I teksten forsøger Skyum-Nielsen at indkredse, hvorfor naturen altid har været et tiltalende motiv for digtere. 

Skyum-Nielsen forklarer, at digternes beskrivelser af den ydre natur ofte afspejler menneskets indre natur. Når digtere skriver om naturen, skriver de samtidig om sig selv. Digtenes beskrivelser af naturen er altså også beskrivelser af menneskets tanker og følelser. 

Skyum-Nielsen bemærker, at det er meget få naturdigte, der kun handler om naturen. Naturbeskrivelserne kommer næsten altid til at afspejle nogle dybere tanker hos digteren bag beskrivelserne. Desuden forklarer han, hvordan digte kan udtrykke en lang række forskellige natursyn.

Pointer til refleksion og undersøgelse

Du kan bruge artiklen ”Nu er det tid til naturdigte” til at finde en vinkel på emnet. Derudover skal du bruge den som udgangspunkt for dine refleksioner over, hvorfor mange digte bruger naturen som motiv. 

Herunder forklarer vi de vigtigste pointer i artiklen. Vi giver dig også idéer til, hvordan du kan bruge hver pointe som udgangspunkt for videre refleksion over opgavens emne. 

Den ydre natur afspejler oftest den indre natur i naturdigte

Erik Skyum-Nielsen forklarer, at begrebet ’natur’ kan bruges i to betydninger. Begrebet kan dels henvise til den ydre natur, men det kan også henvise til en indre natur...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind