Komposition

Kaldes også opbygning.

Handlingen er lineær

Handlingen i ”Myggestik” er lineær. Det betyder, at handlingen er sammenhængende, og at handlingen foregår kronologisk. Først hører vi om morgenen efter byturen, herefter tager hovedpersonen og Charlotte i sommerhus, hvor hovedpersonen stikkes af en myg. Herefter hører vi i kronologisk rækkefølge, hvordan hans situation forværres. Lægen fortæller hovedpersonen, at de kun kan håbe på det bedste, men han ender alligevel med at overleve. I den sidste del hører vi, at han er kommet hjem igen, men han har fået en kronisk nervesygdom, og han er meget svag.

Novellens fortælling skrider på den måde frem i den samme rækkefølge, som begivenhederne finder sted. Der er nogle tidsmæssige spring mellem scenerne, men de springer kun frem i tiden og ikke tilbage. Handlingsforløbet er derfor stadig kronologisk. Der er desuden brugt tidsmarkører i novellen, fordi novellen er inddelt i afsnit, der er navngivet med et navn på en måned. Vi kan derfor let overskue og forstå handlingen, selvom den strækker sig over et helt år.

Virkning

Det lineære handlingsforløb gør det lettere for os at følge med i handlingen. Det skyldes, at scenerne i novellen udspiller sig i kronologisk rækkefølge. Det lineære forløb gør det desuden lettere for os at forholde os til fortællingen, fordi den ikke springer frem og tilbage i tiden.

Det lineære handlingsforløb er også med til at gøre hovedpersonens forfald tydel...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind