Sprog

Sproget er realistisk

Sproget i ”Myggestik” er realistisk. Dvs. at sproget minder om det sprog, vi oplever i virkeligheden. Vi hører fx: ”Han speedede op”. Eksemplet er en typisk vending, vi bruger i hverdagen. Eksemplet viser os derfor, at den sproglige stil er meget hverdagsagtig, hvilket gør sproget meget realistisk.

Skrivestilen i ”Myggestik” er minimalistisk. Minimalistisk skrivestil er kendetegnet ved, at der ikke fortælles mere end det højst nødvendige. Sproget er derfor meget enkelt, nøgternt og præcist. Vi hører fx: ”Hun havde købt nyt sengetøj i London. Satinsilke. Og tre par sko. Det var gået godt på messen”. Vi ser i eksemplet, at sproget er meget kort og præcist, og der er ikke brugt en masse overflødige ord. Nogle af sætningerne er desuden ufuldendte. Det betyder, at der er skåret nogle led fra i sætningerne, og det gør sproget mere hverdagsagtigt og realistisk. Vi ser det fx, da der står: ”Satinsilke. Og tre par sko”. Der er skåret nogle led fra i disse sætninger, og dermed er betydningen også skåret helt ind til benet. De korte og ufuldendte sætninger giver os desuden en klar fornemmelse af mundtlighed, hvor der kan komme flere uddybende detaljer i takt med, at man tænker på dem.

Den sproglige stil i ”Myggestik” er lav. Det hænger godt sammen med, at skrivestilen er minimalistisk. Lav sproglig stil er kendetegnet af korte og forholdsvis enkle sætninger, og sproget er ofte hverdagsagtigt. Lav sproglig stil er desuden kendetegnet ved brug af talesprog og sla...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind