Matematik B HF (gl. ordning) - 1. juni 2018

Her finder du Studienets besvarelse af det eksamenssæt, der blev stillet til den skriftlige eksamen i Matematik B på HF d. 1. juni 2018 under den gamle ordning.

Delprøven uden hjælpemidler

Den første delprøve består af 6 opgaver, der skal løses uden brug af hjælpemidler.

Vi har lavet to løsninger til hver opgave. Den ene løsning er lavet, så den ligner en eksamensbesvarelse, mens den anden løsning indeholder ekstra forklaringer og henvisninger til de formler, vi har brugt til at løse opgaven. Formelnumrene henviser til formlerne i den centralt udmeldte formelsamling til HF B (januar 2018) [Klik her for at hente formelsamlingen].

Delprøven med hjælpemidler

Opgave 7 - 12 består af 14 delopgaver, og du må bruge alle hjælpemidler til at løse dem.

Vi har brugt CAS-værktøjerne WordMat, Maple™ og TI-Nspire™ til at løse opgaverne i delprøven med hjælpemidler. Vi anbefaler, at du i starten af din besvarelse angiver, hvilket CAS-værktøj du bruger til at løse opgaverne.

Mange af opgaverne kan løses med metoderne i Matematik med hjælpemidler - Guide. Hvis du kan bruge en af metoderne i guiden til at løse en af eksamensopgaverne, så finder du et link til metoden sammen med vores løsning af opgaven. Hvis du er i tvivl om, hvordan en opgave kan løses, så anbefaler vi, at du prøver at løse opgaven med den metode, vi henviser til, før du kigger på vores løsning.

Her er et uddrag af vores besvarelse af opgave 9c:

Vi løser ligningen f(x) = g(x):

\begin{matrix} f(x) = g(x)\\ \ \\ \Updownarrow \qquad \color{Gray} \textit{ Ligningen l\o ses for x vha. CAS-v\ae rkt\o jet WordMat.}\\ x= -2 \ \vee \ x = 1 \end{matrix}

Løsningerne er x = -2 eller x = 1.

Hvis grafen for g er en tangent til grafen for f i et punkt x0, så er f(x0) = g(x0). Der er altså to potentielle punkter, hvor grafen for g kan være en tangent til grafen for f, nemlig (-2,f(-2)) og (1,f(1)). Vi kan se på figuren, at...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Matematik B HF (gl. ordning) - 1. juni 2018

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.