Symbolik

Lises dæmoniske side kan tolkes som en reaktion på den grimme skilsmisse

Der er en sammenhæng mellem Lises usynlige ven, Louise, og den dæmoniske kraft som besætter hende og får hende til at slå sine forældre ihjel. I begyndelsen virker den usynlige ven som en uskyldig barneleg. Men det viser sig, at Louise ikke er et fantasifoster, men derimod en dæmon, som har taget bolig i Lise. 

Vi kan tolke dæmoniske Louise som en reaktion på forældrenes skilsmisse og den måde, de har håndteret den på. Lise bliver brugt som våben af begge forældre, som slet ikke formår at tage hensyn til hendes følelser. Det dæmoniske alterego er et symbol på traumet og på den vrede, som forældrenes opførsel vækker i Lise. 

På bedste gysermanér bliver forældrene ramt af karma. De kommer til at betale dyrt for at have svigtet deres datter på den måde. Mordene på forældrene er en hævn over den smerte, som de har påført Lise gennem deres grimme brud. 

Slutningen antyder, at Lise måske bliver dæmonens næste offer. Det kan vi tolke som en antydning af, hvordan den slags traumer i barndommen kan have konsekvenser i resten af ens liv. 

Søen

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind