Podcast

Her kan du høre podcasten om kortfilmen "Lille Lise". Filmen er instrueret af Benjamin Holmsteen og udkom i 2005. I podcasten får du hjælp til at analysere og fortolke filmen.

Du kan høre mere om:

00:00 Genre og komposition

10:30 Personer og miljø

14:50 Virkemidlerne

20:00 Symbolik

24:00 Fortolkning og tema

Du lytter til Jon (cand.mag. i Engelsk og Filosofi) og Michael (cand.mag. i Dansk og Filosofi). Signe er podcastens vært.

Her kan du læse et uddrag fra podcasten

Vi skal tale om "Lille Lise". En kortfilm af Benjamin Holmsteen fra år 2005. Og det er Jon og Michael, som er redaktører i Dansk, som jer har med til at tale om filmen. Jon, hvad er det for en film, vi har at gøre med? 

Det er en lidt interessant film, fordi den leger lidt med vores forventninger på flere punkter. Den starter med at være sådan lidt krimiagtig, men så bliver der hurtigt introduceret nogle mere deciderede horrorelementer til filmen. Der kommer også flere og flere overnaturlige elementer ind i filmen, så det er sådan en, der leger lidt med vores genreforståelse, men nok i sidste ende er en horrorfilm i forhold til både dens brug af virkemidler og historie. Ja, en gyser. 

Skal vi bare gå videre til at tale om komposition? 

Ja, det skal vi. Det er jo en sjov komposition, fordi der sker en parallelklipning mellem to tidsforløb, mellem det tidsforløb, der foregår på selve dagen, hvor filmen starter, hvor faren lægger liget i bagagerummet, de kører ud til søen og smider liget ud, og til sidst slutter det jo med, at Lille Lise eller Louise, hun dræber faren også, og det bliver antydet, at måske står Lise som næste i rækken. Det kan vi lige vende tilbage til. Og så er der jo så det, der er foregået aftenen før. Det er lidt interessant, fordi det langsomt - vi ved næsten ingenting fra starten. Vi tænker vores - men langsomt så afslører filmen den rette sammenhæng.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind