Konversion

I dette kompendie behandler vi religiøs konversion som religionsfagligt emne til Religion B og C. Vi giver dig et overblik over de eksisterende konversionsteorier og går i dybden med Lewis Rambos teori og deprivationsteorien.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vores kompendium:

Forskellige former for konversion

Oplevelsen af konversionen og forløbet af konversionen kan være meget forskellig fra den ene person til den anden. Fx er der stor forskel på at konvertere fra kristendommen til islam og at gå fra at være ikke-religiøs kulturkristen til at blive troende kristen. 

I nogle lærebøger i Religion B og C vil du kunne se en opdeling af de forskellige konversionsformer, som kan se sådan ud:

  • Radikal konversion: Dette er en dramatisk og ofte pludselig ændring i en persons religiøse overbevisninger og praksis. Det indebærer ofte en fuldstændig frasigelse af tidligere tro og praksis. Det kan fx være en muslim, der konverterer til kristendommen. Eller en person, der konverterer til en religiøs sekt og frasiger sig sin tidligere livsstil og identitet.
  • Konsoliderende konversion: Dette er en gradvis proces, hvor konvertitten tilegner sig nye religiøse overbevisninger og praksis, men stadig holder fast i visse elementer af sin tidligere tro. Konsoliderende konversion kan ske som et resultat af en interesse for en anden religion eller som en naturlig udvikling af en eksisterende tro. For eksempel kan en person, der er opvokset som katolik, gradvist begynde at praktisere buddhistisme, mens de stadig deltager i katolske gudstjenester.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Konversion

[1]
Bedømmelser
  • 06-05-2023
    Givet af 3.g'er på STX