Hjælp til Religion

Her finder du eksempler på opgaveløsninger, noter og vejledninger til Religion B og C på STX og HF.

På Studienet kan du søge hjælp til at skrive din opgave i vores samling opgaveeksempler i Religion. Du kan også få hjælp til at lære begreberne inden for Religion eller se eksempler på større opgaver som SRO, SRP og SSO i Religion.

Se også Studienets kompendier til religion og hjælp til Religion C eksamen og få helt styr på faget!

 • Islam Religion B, Religion C

  I dette kompendie dækker vi de emner og områder inden for islam, som du møder i Religion C og Religion B og skal have styr på til eksamen: Noter Tekster Tro og teologi Etik De fem søjler Retninger og (…)

 • Eksistentialisme Dansk A, Filosofi B, Filosofi C …

  Her kan du læse Studienets kompendium om eksistentialisme. Vi giver dig en kort gennemgang af grundtankerne bag eksistentialistisk filosofi, og vi hjælper dig med at forstå de største eksistentialisti (…)

 • Kristendom Religion B, Religion C

  I dette kompendie dækker vi de emner og områder inden for kristendom, som du møder i Religion C og Religion B og skal have styr på til eksamen. I kompendiet dækker vi følgende emner og områder: Noter (…)

 • Bibelen Religion B, Religion C

  Her får du et overblik over Bibelen, som dækker det mest relevante stof, du kan møde i Religion C og B. Bemærk: Dette kompendium er under udgivelse. Du kan derfor opleve, at der er emner, som mangler. (…)

 • Begreber i Religion Religion B, Religion C

  Her er en gennemgang af centrale begreber i Religion B og C. Du kan bruge kompendiet, uanset om du følger undervisningen på STX, som valgfag eller HF-enkeltfag. Du kan bruge dette kompendie til at gen (…)

 • Religion C | Noter Religion C

  Her finder du noter til forskellige emner, som du kan komme til at arbejde med i Religion C. Vi dækker disse områder: Jødedom Kristendom Islam Hinduisme Buddhisme Religionsfaglige emner Metoder Religi (…)

 • Etik Filosofi B, Filosofi C, Religion B …

  I dette kompendium kan du læse om etik. Kompendiet dækker især dele af pensum fra Filosofi, Idéhistorie og Religion, men det kan også være relevant i mange andre fag, eller indgå i større skriftlige o (…)

 • Buddhisme Religion B, Religion C

  Dette er vores kompendie om buddhismen, der er verdens fjerdestørste religion. Buddhisme indgår ofte som en del af religionsfaget i gymnasiet, hvor man læser centrale tekster og analyserer de vigtigst (…)

 • Ritualer Religion B, Religion C

  I dette kompendium vil vi præsentere det, du skal vide om ritualer i forbindelse med undervisning i Religion B og Religion C. I kompendiet kigger vi på grundlæggende ritualteori og gør rede for forske (…)

 • Bjergprædikenen Religion B, Religion C

  Her ser du vores analyse af bjergprædikenen fra kapitel 5-7 i Matthæusevangeliet. Bjergprædikenen kaldes sådan, fordi Jesus ifølge teksten selv holdt talen på et bjerg. Her kan du læse et resumé af he (…)