Notat

På denne side hjælper vi dig med notatopgaver. Vi forklarer, hvad opgavetypen går ud på og giver dig gode råd til at skrive et notat.

Hvad går en notatopgave ud på?

En notatopgave går ud på, at du skal vejlede en beslutningstager i at træffe beslutninger. Notatopgaver adskiller sig fra andre opgavetyper, fordi opgaven har en modtager og en afsender. Hvem modtageren er afhænger af opgaveformuleringen. Det kan f.eks. være en minister, en direktør eller et besluttende udvalg. 

Du er afsenderen, men du skriver ikke notatet som dig selv. Du skal forestille dig, at du er økonom. Det er vigtigt, at dit notat afspejler, hvem der er modtager og afsender. Du skal altså overveje, hvilke interesser din modtager har. Du skal også huske, at du som økonom er neutral. Du skal derfor ikke inddrage dine egne holdninger i notatet.

I en notatopgave vil du typisk blive bedt om at belyse den økonomiske situation i et bestemt land. Her skal du bruge bilagene og de andre opgaver til at forstå den økonomiske situation. Derudover vil du blive bedt om at komme med en anbefaling eller en vurdering af, hvad beslutningstageren skal gøre. Her er det vigtigt, at du kommer med en anbefaling, der pass...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind