Opgavetyper

Eksamenssæt i International Økonomi A består typisk af 3 opgaver, med en række underopgaver, der alle skal løses. Hvordan du skal gribe opgaverne an afhænger af opgaveformuleringen. På siden Forstå opgaveformuleringerne forklarer vi dig, hvad der bliver forventet af de forskellige spørgeformer som du støder på i et eksamenssæt. 

På siderne Makroøkonomisk landeanalyse og Notat giver vi dig en dybdegående vejledning i disse to typer opgaver. 

Her ser du et uddrag fra siden Forstå opgaveformuleringerne

En forklaringsopgave kan f.eks. se sådan her ud:

Forklar, på baggrund af bilag 5 og med inddragelse af forbruger- og producentoverskud, hvordan en importtold på 5 kr. pr. kg på svinekød vil påvirke produktionen og velstanden i Storbritannien.

Forklaringsopgaver handler kort sagt om at bruge faglige begreber til at forklare noget. Ofte skal du forklare, hvordan én ting i økonomien påvirker en anden. I eksemplet ovenfor skal du bruge de faglige begreber “forbrugeroverskud” og “producentoverskud” til at forklare, hvordan importtold påvirker produktion og velstand. Men det kan også være du skal forklare, hvad en model, f.eks. en regression, fortæller om en bestemt sammenhæng eller hvordan økonomien vil blive påvirket ifølge en bestemt økonomisk teori. 

I ovenstående eksempel får du at vide, hvilke begreber du skal bruge. Men du kan også komme ud for, at du selv skal regne ud, hvilke begreber der er relevante. 

Forklaringsopgaver kombineres nogle gange med spørgeformerne Beregne og Redegøre...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind