Forstå opgaveformuleringerne

Der er ni spørgeformer som du vil møde i opgaveformuleringerne til skriftlig eksamen i International Økonomi A. Nedenfor gennemgår vi, hvad der bliver forventet af dig for hver af de ni spørgeformer.

Beregne/opstille/tegne

I beregningsopgaver vil du typisk blive specifikt bedt om at lave en bestemt beregning, opstilling eller tegning, eksempelvis:

Beregn på baggrund af bilag 1 Danmarks import i 2014. 

Du kan også komme ud for, at du selv skal vælge, hvilken beregning, opstilling eller tegning du skal lave:

Forklar, med inddragelse af relevante beregninger, hvad tallene i bilag 1 viser om udviklingen i levestandarden i Niger.

Opgaver hvor du skal beregne/ opstille/ tegne handler om at vise, at du forstår International Økonomis metoder og kan lave de relevante beregninger. 

Denne opgavetype vil ofte blive kombineret med spørgeformerne Redegøre, Sammenligne eller Forklare, som du også kan se af nedenstående eksempel: 

Beregn på baggrund af bilag 1 Danmarks import i 2014. Forklar om man på baggrund af tallene for import og eksport kan sige, om der er overskud eller underskud på betalingsbalancens løbende poster.

Redegøre

En redegørelsesopgave kunne f.eks. se sådan her ud:

Redegør på baggrund af bilag 2 og 3 for den aktuelle samfundsøkonomiske situation i Tyrkiet.

Redegørelsesopgaver går ud på at du skal redegøre for et økonomisk emne. I eksemplet ovenfor skal du fortælle om, hvordan den samfundsøkonomiske situation er i øjeblikket. Alle de informati...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind