[0]

Faglig formidling

I denne opgavehjælp hjælper vi dig med at skrive en analyserende artikel om faglig formidling. Opgaven stammer fra skriftlig eksamen i Dansk A på HF den 20. maj 2021. Den tager udgangspunkt i tekstuddraget “Romantik” og videoen “Romantikken - Hvad skete der lige der?”.

Den analyserende artikel går ud på at lave en analyse og fortolkning af teksterne, hvor du bl.a. undersøger, hvordan sprog, medie og virkemidler bruges modtagerbevidst i formidlingen af et fagligt emne.

Udover analysen og fortolkningen indeholder vores opgavehjælp detaljerede resuméer af begge tekster. Vi giver dig også arbejdsspørgsmål til teksterne, som du kan bruge til at få hul på din analyse. Vi hjælper desuden med at forstå opgaveformuleringens krav og lave en perspektivering til andre eksempler på faglig formidling. 

Uddrag

Her kan du læse et uddrag af vores opgavehjælp:

Modtager og modtagerbevidsthed

Den modtager, som “Romantikken - Hvad skete der lige der?” er rettet mod, er sandsynligvis de ældste elever i folkeskolen. Det er netop i de klasser, at dansk litteraturhistorie begynder at blive en del af danskfaget. Et hurtigt kig på Clios hjemmeside viser også, at de henvender sig til børn og lærere i folkeskolen. Dog kan gymnasieelever også få noget ud af videoen om romantikken.

Vi kan både se på videoens form og indhold, at den henvender sig til folkeskolen. For det første har man valgt video som form. Det giver mening, fordi unge mennesker i forvejen ser mange videoer, fx på de sociale medier. Det er altså et medie, som modtageren kender rigtig godt. 

For det andet er videoens indhold tilpasset det vidensniveau, som eleverne typisk har i folkeskolens udskoling. Romantikken er et stort og kompliceret emne, men videoen udvælger bevidst nogle få pointer og undgår tunge begreber, der kan være svære at forstå. Derfor kan vi sige, at videoen udviser modtagerbevidsthed i både form og indhold.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Faglig formidling

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.