Sprog og virkemidler

Her hjælper vi dig med at analysere sprog og virkemidler i både billedsiden og lydsiden i undervisningsvideoen “Romantikken - Hvad skete der lige der?”

Billedsiden

Billedsiden i “Romantikken - Hvad skete der lige der?” består af alt det, vi kan se i videoen. Her dykker vi ned i videoens stil, persongalleri, klippeteknik og brug af symbolik.

Livlig tegnefilm i collage-look

Videoen er en undervisningsvideo rettet mod danske unge. Derfor er billederne også holdt i en stil, der leder tanken hen på børn eller teenagere. Videoens mest fremtrædende element er række livlige personer og bannere tegnet med blyant. De er klippet ind på en baggrund, der typisk består af natur eller by. På den måde får videoen et collage-lignende udtryk, vi fx kender fra tegnefilm for børn.

Stilen minder om tegnefilm (00:52) i “Romantikken - Hvad skete der lige der?” (2014) af Rather Homemade Productions.

Personerne i videoen består primært af centrale skikkelser inden for romantikken såsom Heinrich Steffens, Adam Oehlenschläger og H.C. Andersen. Vi ser fx Steffens holde en af sine berømte forelæsninger og være på ferie i Tyskland (00:43-01:00). Her gengiver videoen altså virkelige personer, men ofte på en komisk, ikke-realistisk måde. Fx fandtes der slet ikke campingvogne, dengang Steffens levede.

Virkning

Selvom roma...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind