Synspunkter til refleksion

På denne side går vi i dybden med de relevante synspunkter i artiklen “Hvorfor er vold og død blevet hverdag på de sociale medier?” Vi fokuserer på, hvordan synspunkterne kan bruges til at reflektere over emnet om etiske grænser på de sociale medier.

Voldsomme videoer er populære, fordi de taler til bestemte følelser

Ifølge filosofiprofessoren Vincent Hendricks er de voldsomme videoer populære på sociale medier, fordi de taler til følelser, der tilskynder os til at handle: 

Når medierne deler de voldsomme videoer, hænger det sammen med, at denne type videoer ofte går deres sejrsgang på de sociale medier. Det skyldes, at de vækker vores såkaldte ”aktivitetsmobiliserende følelser” [...]

”Flere studier viser, at historier og videoer, der vækker frygt, angst, vrede, indignation og fascination, har enormt gode vilkår på de sociale medier. Det er følelser, som tilskynder os til handling. Vi får lyst til at dele videoen og vise den til andre, så de også kan se, hvor frygtindgydende og angstprovokerende den er. [...]”

Til refleksion og overvejelse

I din opgave kan du reflektere over, hvorfor videoer der taler til vores angst, vrede og moralske fortørnelse er særligt populære? Og hvordan kan videoer af denne type være problematiske, når det gælder etikken på ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind