Forstå opgaveformuleringen og find din vinkel

Læs opgaveformuleringen grundigt

Som det første i din arbejdsproces er det vigtigt at nærlæse opgaveformuleringen til reflekterende artikel om etiske grænser på de sociale medier, så du ved, hvad opgaven handler om, og hvad kravene er til den. Opgaveformuleringen forklarer om emnet og teksterne, og den hjælper dig med at vælge nogle fokuspunkter, du kan komme ind på i opgaven.

Opgaveformuleringen ser sådan ud:

Etiske grænser på de sociale medier

Skriv en reflekterende artikel om etiske grænser på de sociale medier.

I din artikel skal du bl.a. inddrage Hvorfor er vold og død blevet hverdag på de sociale medier? (tekst 5a) samt gå i dybden med et eller flere eksempler på opslag, der har udfordret de etiske grænser.

Du skal i din artikel især fokusere på:

– At reflektere over etiske grænser på de sociale medier. Du kan fx komme ind på forbrugernes, afsenderens og udbydernes ansvar, konsekvenserne af vores trang til underholdning og de personlige omkostninger ved at komme i de sociale medier. Du skal inddrage et eller flere synspunkter fra Hvorfor er vold og død blevet hverdag på de sociale medier? (tekst 5a)

– At gå i dybden med et eller flere eksempler på, hvordan de etiske grænser på de sociale medier bliver udfordret i dag. Tekst 5b og 5c omtaler forskellige eksempler; du kan inddrage et eller flere af disse eller selv finde relevante eksempler.

– At skrive dialogisk og reflekterende med en personlig stemme, der forholder sig til både emnet og til din egen tanke- og skriveproces.

Sådan skal opgaveformuleringen forstås

Den første del af opgaveformuleringen er den overordnede instruks for din reflekterende artikel. Emnet for din undersøgelse skal være etiske grænser på de sociale medier. I denne ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind