20-årig tiltalt for at filme døde passagerer ved togulykke

Her ser vi nærmere på nyhedsartiklen “20-årig tiltalt for at filme døde passagerer ved togulykke” (tekst 5b). Du får hjælp til at bruge eksemplet i teksten til at reflektere over, hvordan de etiske grænser på sociale medier bliver udfordret. Du kan særligt bruge indholdet i artiklen som eksempel på materiale, der regnes for uetisk, og som endda er ulovligt at dele på internettet.

Sammendrag

Afsender: TV 2/Fyn
Genre: Nyhedsartikel
Udgivelse og dato: Artiklen blev bragt på TV 2 /Fyn, 16. april 2019

Nyhedsartiklen handler om, at en 20-årig mand er blevet tiltalt for at have delt billeder og video af privat karakter, blandt andet med legemsdele af fem døde personer. Manden var om bord på toget, der forulykkede 2. januar 2019, og hvor flere passagerer omkom. Han forsøgte at hjælpe de tilskadekomne, men tog samtidig billeder og video af dem. Dette materiale sendte han til medierne DR P4, TV 2 Øst og Politiken. Medierne har fjernet materialet fra deres hjemmesider, og kun manden er tiltalt i sagen.

Teksten som eksempel til refleksion 

I opgaveformuleringen står der, at du kan bruge teksten som eksempel på, hvordan de etiske grænser på de sociale medier bliver udfordret i...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind