Døden i litteraturen

På de følgende sider får du grundig hjælp til artiklen “Døden i litteraturen”, skrevet af Birgitte Tindbæk og udgivet på litteratursiden.dk. Den er hovedteksten til den reflekterende artikel om døden som skønlitterært motiv.

Du finder et resumé og ordforklaringer til teksten, som hjælper dig til at forstå den. Derefter går vi videre med at vise, hvordan du konkret kan bruge tekstens synspunkter og pointer til refleksion i din opgave. Vi fokuserer på refleksioner over, hvorfor litteraturen bruger døden som motiv, og hvad vi kan lære af litteraturens tematisering af døden.

Vi giver også hjælp til digtet “Din død”, som indgår i  Birgitte Tindbæks artikel,  “Døden i litteraturen”. Det er ikke et krav, at du skal komme ind på dette digt i din opgave. Men digtet kan bruges som et godt eksempel på, hvordan litteratur kan tematisere sorgen over, at man har mistet én, man havde kær.

Litteratur om døden kan lære os om at leve

Ud over at litteraturen kan hjælpe os med at tackle døden og sorgen, kan den også lære os om at leve livet, ifølge Birgitte Tindbæk:

Det kan være hård læsning, for det er slemt at erkende dødens realitet. Det kan være brutalt, men også poetisk og smukt.

Og vi kan måske lære lidt om at leve, til vi ikke er her mere, så dødsangsten ikke får magten over det liv, vi har. Vi får måske mod til at turde gå ind i sorgen og dermed komme igennem den.

For det handler jo også om livets mangfoldighed - om, hvad meningen er med livet. Om, hvad der er væsentligt, når livet ikke er uendeligt mere.

Til undersøgelse og refleksion

I din opgave kan du reflektere over, hvordan litteratur om døden måske kan lære os noget om livet. Kan døden sætte livet i perspektiv på en måde, der gør, at livet opleves mere ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind