Døden som skønlitterært motiv

Dette er Studienets opgavehjælp til den reflekterende artikel om døden som skønlitterært motiv. Opgaveformuleringen stammer fra Eksamensgenrerne dansk stx af Nicolai Rekve Eriksen. Du finder grundig hjælp til, hvad du kan komme ind på i din opgave og til at forstå og bruge teksterne.

Vi giver dig hjælp til opgaveformuleringen og de vinkler på emnet, som den nævner. Vi gennemgår opgaveformuleringen og forklarer, hvad vinklerne går ud på, og hvordan du kan bruge en af dem i din opgave.

Hvis du har brug for hjælp til at få hul på opgaven, kan du se nogle arbejdsspørgsmål til teksterne, som kan sætte dig i gang.

Du får idéer og inspiration til at inddrage hovedteksten “Døden i litteraturen”. Vi fokuserer på, hvordan du kan bruge teksten til at reflektere over døden som motiv i litteraturen.

Vi giver dig også hjælp til, hvordan du kan inddrage de to litterære eksempler, “Den lille Pige med Svovlstikkerne” og “Aftensol”. Vi viser dig, hvordan disse tekster er eksempler på skønlitteratur, der handler om døden. Og du får konkret hjælp til at bruge teksterne til at reflektere over emnet i din opgave.

Gennem litteratur kan vi forholde os konstruktivt til døden og sorgen

Birgitte Tindbæk mener, at litteraturen kan give os de beskrivelser og opfattelser af døden, der skal til, for at vi kan forholde os konstruktivt til den: 

Vi behøver forfattere, som kan beskrive, hvordan vi oplever døden, mens vi lever, og hvordan det opleves at dø. Som kan sætte ord på vores angst for identitetstabet, for den sorg, der ligger i at skulle dø, når der ligger så meget tilbage og venter, på sorgen over at miste en tæt-på person og også fortælle os, hvordan vi på forunderlig vis får mulighed for et nyt liv, hvis vi forliger os med tabet.

Til undersøgelse og refleksion

I din opgave kan du reflektere over, hvad det mere konkret er, litteraturen kan give os i forhold til vores tanker og følelser om døden og sorgen over at miste. Du kan overveje, hvordan litterære beskrivelser kan hjælpe os til at ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Døden som skønlitterært motiv

[6]
Bedømmelser
  • 18-11-2020
    Givet af 3.g'er på STX
  • 17-11-2020
    Givet af 3.g'er på STX
  • 11-11-2020
  • 13-10-2020
    Givet af 3.g'er på STX