Synspunkter til refleksion og undersøgelse

Ud over at bruge artiklen “Døden i litteraturen” til at finde en vinkel på emnet, skal du også bruge den til at reflektere over emnet i din opgave: døden som skønlitterært motiv. Her forklarer vi om de vigtigste synspunkter på dette emne i artiklen. For hvert synspunkt giver vi dig hjælp til, hvordan du kan bruge det som udgangspunkt for at reflektere over opgavens emne.

Vi har brug for litteraturen til at forholde os til døden

I artiklen er Birgitte Tindbæk inde på, at vi har svært ved at tale om døden og forholde os til den, selvom det er et vigtigt emne. Det er derfor, vi har brug for forfattere, der kan tematisere døden i deres litterære værker:

Til dette følelsesladede tabuområde, som for mange af os kræver mod at tale og skrive om, har vi brug for forfattere, som kan føre os ind i rum, vi umuligt kan forestille os; som kan give os et forhold til og en opmærksomhed på menneskers dødelighed og mulige måder at dø på, som kan gi' os netop de eksistentielle, religiøse, moralske opfattelser af døden og livet, vi har brug for. 

Til undersøgelse og refleksion

I din opgave kan du reflektere over, hvorfor vi har brug for, at litteraturen tager døden op som motiv. Du kan fx overveje, hvad litteraturen giver os, som er svært at få i andre sammenhænge, når det gælder om at forholde sig til døden?

Uden litteratur og kunst, der tager døden op som motiv, ville vi kun have vores egne tanker om døden, og måske nogle samtaler med ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind