Forstå opgaveformuleringen og vælg din vinkel

Læs opgaveformuleringen grundigt

Som det første i din arbejdsproces er det vigtigt at nærlæse opgaveformuleringen, så du ved, hvad opgaven handler om, og hvad kravene er til den. Opgaveformuleringen forklarer om emnet og teksterne, og hjælper dig i dette tilfælde med at vælge en vinkel på emnet. 

Opgaveformuleringen ser sådan ud:

Reflekterende artikel om døden som skønlitterært motiv

Skriv en reflekterende artikel, hvor du undersøger døden som skønlitterært motiv. I din artikel skal du inddrage Døden i litteraturen samt enten Den lille Pige med Svovlstikkerne eller Aftensol.

I din undersøgelse skal du særligt fokusere på:

– At reflektere over litteratur og kunst, der har døden som motiv. Inddrag en eller flere af de vinkler på emnet, der anlægges i Døden i litteraturen. Du kan fx komme ind på, hvorfor døden har så fremtrædende en plads i litteratur og kunst, hvorfor vi har et behov for at læse om døden, eller hvilken rolle litteraturen spiller i forhold til menneskets erkendelse af sin egen dødelighed

– At inddrage enten Den lille Pige med Svovlstikkerne eller Aftensol som eksempel på, hvordan døden har været brugt som litterært motiv. Du må gerne inddrage flere eksempler, fx fra musikkens eller malerkunstens verden (som eksempler og til inspiration: Mejslet i massiv granit og Udslidt)

– At skrive dialogisk og reflekterende med en personlig stemme, der forholder sig til både emnet og til din egen tanke- og skriveproces.

Sådan skal opgaveformuleringen forstås

Det første afsnit af opgaveformuleringen er den overordnede instruks for din reflekterende artikel. Emnet for din undersøgelse skal være døden som skønlitterært motiv. I denne undersøgelse skal du inddrage teksterne “Døden i litteraturen” og enten “Den lille Pige med Svovlstikkerne” eller “Aftensol”.

Næste del af opgaveformuleringen er nogle punkter, der fortæller dig, hvad du særligt skal fokusere på i dit arbejde. Du får at vide, at du skal reflektere over emnet og inddrage en eller flere af de vinkler, der kommer til udt...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind