Delprøve 1 | HHX Engelsk A | Forår 2013

I denne vejledning får du hjælp til at besvare Delprøve 1 fra skriftlig eksamen i Engelsk A på HHX i foråret 2013. Bemærk at dette opgavesæt er et vejledende opgavesæt fra en af de første digitale eksamener, så strukturen er lidt anderledes end ved nyere eksamensopgaver på HHX. 

Den første opgave handler om grammatik, der afviger fra standardengelsk. Her får du nogle sætninger fra teksten "The Baddest Dog in Harlem" og så skal du forklare, hvordan de enkelte sætninger afviger. Ved hver sætning får du hints, der kan lede dig på vej. 

I den anden opgave skal du forklare hvilken ordklasse en række ord tilhører, samt hvad de bruges til at beskrive i en konkret tekst. 

Den tredje opgave er en slags oversættelsesopgave, men indeholder også en refleksionsopgave. Du skal først oversætte fire sætninger fra engelsk til dansk, og derefter skal du forklare, hvilke elementer i hver sætning, der er problematiske at oversætte. Vi giver dig en række hints, der kan pege dig i retning af de relevante grammatiske emner, og desuden får du gloser til de mest vanskelige termer. 

Den fjerde opgave indeholder et forretningsbrev, hvori der er en række tomme pladser. Du får en liste med de manglende ord og skal så sætte dem ind de rigtige steder. Vi giver dig hints til hver enkelt tomme plads.

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver eneste opgave, så du kan tjekke dine svar. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Delprøve 1 | HHX Engelsk A | Forår 2013

[7]
Bedømmelser
 • 03-11-2014
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Rigtig god til at hjælpe dig hvis du sidder fast. den hjalp meget til at lave gode beskrivelser
 • 26-04-2015
  God inspirationskilde, dog enkelte grammatiske fejl. Gode kilde henvisninger
 • 08-02-2016
  Giver en god inspiration
 • 26-10-2015
  Super godt, kan klart anbefales! :D