Hjælp til at besvare spørgsmål 3

Besvarelsens struktur

Vi ved, at vores diskussion skal handle om fordele og ulemper ved opløsningen af den traditionelle opdeling i rød og blå blok for samarbejdsmulighederne. Vi forstår opgaveformuleringen som, at fordele for samarbejdsmulighederne betyder, at der bliver flere muligheder, når opdelingen i rød og blå blok opløses, mens at ulemper betyder, at der bliver færre.

Vi ved, at vores diskussion skal tage udgangspunkt i bilag C3. I vores læsning af bilaget lægger vi mærke til to ting: 

  1. At blokpolitikken ifølge bilaget er død.
  2. At blokpolitikken skabte problemer for samarbejdet i Folketinget.

Eftersom præmissen for diskussionen er, at blokpolitikken er opløst, så er det punkt to, der er mest relevant for vores diskussion. Vi vælger derfor at starte vores diskussion med at argumentere for, at opløsningen skaber flere samarbejdsmuligheder i Folketinget, da blokpolitikken ikke længere står i vejen.

Diskussioner består af argumenter for og imod et synspunkt. Vi skal derfor også komme ind på, hvordan opløsningen af blokpolitik kan skabe færre samarbejdsmuligheder. Her tænker vi at komme ind på, at blokpolitikken trods alt har sikret et tilstrækkeligt samarbejde. Blokpolitikken har endnu ikke medført, at regeringen var fuldstændig handlingslammet. Men med opløsningen af blokpolitikken risikerer man, at det bliver svært at danne regering. Det skyldes, at når regeringens parlamentariske grundlag ikke er sikret af blokken, så kommer der til at være store politiske forskelle mellem regeringen og dens parlamentariske grundlag på én af de politiske skillelinjer. Hvis et parti f.eks. er enige med regeringen på den fordelingspolitiske skillelinje, så er partiet måske uenige på den værdipolitiske skillelinje. Spørgsmålet er om et parti kan støtte en regering de er uenige med på en af de politiske skillelinjer? Det vil vi diskutere med udg...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind