Hjælp til at forstå bilag C1 og C2

Vi ved, at vi skal undersøge om de påstande om ændringer i vælgeradfærd, der præsenteres i C1 også gælder for C2. For at vi kan gøre det er vi nødt til at finde ud af, hvilke påstande, der fremlægges i C1 og derefter om de gælder for C2. Det betyder, at vi er nødt til at sætte os ind i de to bilag før vi kan besvare spørgsmålet. Det gør vi ved at kigge grundigt på hvert bilag enkeltvis. Vi kigger efter:

  • Hvilke påstande om ændringer i vælgeradfærd viser C1?
  • Hvad viser C2 om vælgeradfærd?
  • Hvordan kan C2 bruges til at undersøge C1's påstande?

C1

I C1 bliver der præsenteret påstande indenfor fem områder:

Den første påstand er, at den definerende modsætning indenfor politik har ændret sig fra at være mellem højre og venstre til at være mellem åbne samfund og nationale fællesskaber. Det vil sige, at før var den største modsætning i politik, hvorvidt ens fordelingspolitik var højre- eller venstreorienteret, hvor i dag er modsætningen mellem om man ønsker et mere åbent eller lukket samfund.

Den anden påstand handler om indkomst og består af to dele: 1. Folk med lave indtægter er gået fra at have stemt overvejende venstreorienteret til overvejende højreorienteret og 2. Flere med høje indtægter stemmer nu venstreorienteret.

Den tredje påstand er, at lavtuddannede stemmer overveje...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind