Hjælp til at forstå bilag A1, A2 og A3

Det kigger vi efter

Før vi kan besvare spørgsmål 2, så skal vi have styr på, hvad der står i bilag A1, A2 og A3 om FN. Første skridt er derfor at læse bilagene. Vi ved fra opgaveformuleringen, at det er bilagenes syn på FN vi skal sammenligne. Vi kigger derfor efter syn på FN, når vi læser bilagene. Vi ved også, at vi skal inddrage teorier om international politik. Det gør vi ved at se efter om bilagenes syn på FN bygger på teorier om international politik. Bilagenes syn på FN vil sandsynligvis være farvet af, hvilken opfattelse af det international system som afsenderen har. 

Når vi læser bilagene kigger vi altså efter følgende:

  • Hvilket syn på FN optræder i bilagene?
  • Hvilke(n) teorier om international politik ser vi i bilagene?

Det finder vi

Når vi læser bilagene lægger vi mærke til følgende:

A1

Interviewet med USA’s nationale sikkerhedsrådgiver John Bolton handler om USA’s udtrædelse af FN’s Menneskerettighedsråd. Bilaget handler altså om en specifik del af FN, men ikke om USA’s generelle holdning til FN. Vi mener dog, at vi godt kan bruge den del USA’s syn på FN’s Menneskerettighedsråd, der handler om national selvbestemmelse som en indikator for USA’s syn på FN som helhed.

Syn på FN

Bolton giver udtryk for, at USA har et negativt syn på FN. Det ser vi f.eks. ved, at USA ikke ønsker, at FN skal blande sig i USA’s interne anliggender: “Grundlæggende har vi ikke behov for at få råd fra FN eller andre internationale organisationer om, hvordan vi skal regere USA.”

USA's negative syn ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind