Analyse af dokumentarfilm | Få hjælp til dokumentaranalyse

En dokumentarfilm dokumenterer noget fra virkeligheden. Når du skal analysere en dokumentarfilm, skal du påvise, hvilke beviser og argumenter den anvender, og hvordan de bliver fremlagt i dokumentaren.

Hvordan laver jeg en dokumentaranalyse?

I din dokumentaranalyse skal du finde ud af, hvordan dokumentaren vinkler emnet, og hvordan modtageren bliver påvirket af filmen. Det er anbefalet at anvende en analysemodel uden at følge den punkt for punkt, da det ofte ikke er de samme elementer, der er vigtige for den enkelte dokumentarfilm. Igennem din dokumentaranalyse kan du bl.a. inddrage afsender/modtager, fortællestil, argumentationstyper, filmiske virkemidler og sørge for at forholde dig kritisk over for dokumentarens kilder.

Eksempel på dokumentaranalyse

Find inspiration i analyser indsendt af dine medstuderende. Herunder har vi samlet over 50 forskellige dokumentaranalyser, så du kan hurtigt og let kan finde inspiration og komme i gang med din egen dokumentaranalyse.

Vejledning til at skrive dokumentaranalyse

Bliv bedre til at analysere dokumentarfilm med vores vejledning. Vi har udarbejdet en omfattende vejledning, der hjælper dig i gang med at skrive en analyse af en dokumentarfilm fra start til slut. I vejledningen kan du bl.a. finde en dybdegående analysemodel og hjælp til at analysere argumentation, fortællestil, fremstillingsformer og genre.

Kom i gang med at skrive en dokumentaranalyse – Læs vores vejledning her