[1]

Griskhed

I denne analysehjælp hjælper vi dig først med at forstå novellen "Griskhed". Den er skrevet af Charlotte Weitze og stammer fra novellesamlingen Mørkets egne fra 2005.

På de følgende sider finder du først et resumé af novellen samt lidt baggrundsinformation om Charlotte Weitze.

På de efterfølgende sider finder du analysehjælpen til novellen, som giver dig hjælp til at analysere alle dele af "Griskhed". Analysen forsyner dig med arbejdsspørgsmål, så du ved, hvad du skal kigge efter, hvis du vil øve dig i selv at analysere. Derefter gennemgår vi grundigt alle de punkter, der normalt indgår i en analysemodel.

Efter analysen er der et afsnit om fortolkning, budskab og tema samt en genremæssig perspektivering. Til sidst i analysehjælpen finder du to eksempler på en analyse af ”Griskhed” ud fra to forskellige indfaldsvinkler. Den første analyse har fokus på ’familien’, og den anden har fokus på ’ørkenen’.

Uddrag

Du får her et kort uddrag af analysehjælpen:

Temaer

Der er to centrale temaer i ”Griskhed”, nemlig familierelationer og døden. Familien spiller en vigtig rolle for novellen. Den skildrer tre generationer i en familie, og hvordan de forholder sig til hinanden og til livet. Via familietematikken viser novellen sammenstød mellem generationerne, især mellem tanten og pigen, som ser meget forskelligt på tilværelsen og har svært ved at nå hinanden.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Griskhed

[1]
Bedømmelser
  • 28-03-2019
    Givet af HHX-elev på 3. år
    God analyse, dog mener jeg, at nogle af pointerne står under forkerte kategori. Eksempel står kaktussens betydning under sprog, hvor jeg bestemt mener, at det burde at stå under sprog og stil.
    Hej. Tak for din bedømmelse. Det er dejligt at høre, at du har glæde af vores analysehjælp. Mht. navnene på de forskellige kategorier og deres præcise indhold er det sådan, at der findes et væld af analysemodeller, som alle er lidt forskellige. Vi har lavet vores kategorier så brede og genkendelige som muligt, så vores analysehjælp kan bruges til mange forskellige analysemodeller. Men du kan sagtens komme ud for, at din lærer gør det lidt anderledes eller har nogle lidt andre kategorier. Vh, Studienet.dk.
    Givet af: Studienet.dk redaktionen