Perspektivering

Du perspektiverer ved at sætte billedet i sammenhæng med noget andet

Nogle gange kan det være relevant at perspektivere dit billede til noget andet. Det vil sige, at du sætter dit billede i sammenhæng med f.eks. en periode eller et andet værk, som har samme tema. Perspektiveringen lægger normalt vægt på, hvad der forbinder billedet med f.eks. en periode eller et andet værk, og hvad der er anderledes  ved billedet. Med andre ord er en perspektivering en slags sammenligning, hvor du fremhæver ligheder og forskelle ved billedet, og det, du perspektiverer til.

Herunder giver vi eksempler på nogle af de perspektiveringsmuligheder, du typisk har med et billede.

Perspektivering til periode

Nogle gange er det relevant at forbinde dit billede med en periode i kunsthistorien. Her kan du kigge på, hvordan bestemte træk og temaer fra perioden kommer til udtryk i billedet. Det kan f.eks. være, at en særlig maleteknik, nogle faste symboler eller en bestemt tematik er kendetegnende for perioden.

Mange kunstperioder overlapper med de litterære perioder, og derfor vil du ofte kunne finde hjælp til en periodemæssig perspektivering i dansk litteraturhistorie eller i vores selvstændige kompendier til de store perioder. F.eks. har ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind