SRP om "The Iceman" og psykopati

  • Studenterkursus 2. år
  • SRP (Psykologi B, Engelsk A)
  • 7
  • 19
  • 5599
  • PDF

SRP om "The Iceman" og psykopati

Denne opgave er et studieretningsprojekt (SRP) i Engelsk A og Psykologi B, som indeholder en redegørelse af hvad dyssocial personlighedsforstyrrelse er og hvad der kan være årsagen til at udvikle dette ved hjælp af teoretikere som Freud, Mahler og Bowlby.

Derudover indeholder opgaven en analyse af dokumentaren "The Iceman" og en karakteristik af ham. Til slut er der en diskussion om The Iceman led af dyssocial personlighedsforstyrrelse.

SRP'et er skrevet i 2015.

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Abstract
Indledning
Hvad er dyssocial personlighedsforstyrrelse og hvad kan være årsagen til at udvikle dette?
Dyssocial personlighedsforstyrrelse
Den mulige årsag - psykologiske teorier
Sigmund Freud
Margaret Mahler
John Bowlby
Redegørelse og den mulige årsag - bilag: psykopaterne
Hvordan karakteriseres Richard Kuklinksi i dokumentaren 'The Iceman'?
Analyse af dokumentaren 'The Iceman'
Karakteristik af Richard Kuklinski
Er der tale om dyssocial personlighedsforstyrrelse i Richard Kuklinski's tilfælde og er han et typisk eksempel på dette?
Teoretisk set
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

I år er det 8 år siden at Richard Kuklinski, hitman/seriemorderen døde, men han er stadig en mand, som har påvirket manges liv og gjort at vi, som mennesker, har fået en interesse for ham, da han var en koldblodet morder, som gjorde brug af f.eks. cyanid til at dræbe hans ofre. Han var en af USA's farligste mordere.
Kuklinski var en mand, som havde haft en hård opvækst. Hans far var alkoholiker og moren var en meget bestemt og troende katolsk dame. De begge var hårde mod Richard Kuklinski og bankede ham tit. Da Richard Kuklinski nåede hans teenager år, mødte han en udfordring, som blev tidspunktet hvor hans lidelse først kommer til udtryk. En gruppe drenge havde mobbet ham i en længere periode og så fik Kuklinski nok og begik vold mod lederen af gruppen.
Han blev senere en del af en mafia og begyndte her at få penge for at dræbe andre og det rørte ham ikke.
I denne opgave har jeg valgt at dele den op i flere dele, men stadig komme ind over de 3 taksonomiske niveauer. Jeg vil starte med redegøre for hvad dyssocial personlighedsforstyrrelse er og hvad der kunne være årsager til at man udvikler dette, under dette vil jeg inddrage psykologiske teorier, hvor jeg især fokuserer på teoretikere som beskriver udviklingen fra barn og op igennem teenager årene, hvilket er relevant for denne opgave. Dette vil jeg bruge til at forklare hvad der kunne være et led til at udvikle dyssocial personlighedsforstyrrelse. Derudover vil jeg inddrage bilaget 'Psykopaterne', som jeg vil redegøre for og bruge til at kunne give en forklaring på hvad der ellers kunne være en mulig årsag til lidelsen.
Derefter vil jeg foretage en analyse af HBO dokumentaren 'The Iceman tapes: conversations with a killer' fra 2001, hvor jeg vil komme ind over hvordan Richard Kuklinski karakteriseres på et engelsk fagligt analytisk niveau.
I næste del, vil jeg give en vurdering og diskussion på om han er indbegrebet af dyssocial personlighedsforstyrrelse ved hjælp af de psykologiske teorier, min viden om dyssocial personlighedsforstyrrelse og artiklen ''psykopater''. Til sidst vil jeg komme frem til en samlet konklusion ud fra, hvad jeg har fundet ud af igennem min opgave... Køb adgang for at læse mere

SRP om "The Iceman" og psykopati

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.